Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Ex Eye

Het concert van Ex Eye op zaterdag 13 maart in Doornroosje is geannuleerd. Er komt helaas geen vervangende datum voor deze show. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht.

Wat krijg je wanneer je de krachten van New Yorkse topmusici Colin Stetson (saxofoon), Greg Fox (drums), Toby Summerfield (gitaar) en Shahzad Ismaily (bas en synths) bundelt? Een overweldigende muzikale ervaring die niet alleen mentaal maar ook fysiek raakt onder de noemer Ex Eye.

Colin Stetson is geen onbekende in Nijmegen en Doornroosje. Door zijn inventieve gebruik van circulaire ademhalingstechnieken is Stetson op bassaxofoon een klasse apart.  Ditmaal komt hij met zijn experimentele superband Ex Eye. Met deze band bewijst hij dat zijn zoektocht naar nieuwe muzikale kruisbestuivingen nog niet ten einde is. Naast het feit dat hij meerdere noten tegelijkertijd kan blazen, gebruikt Stetson zijn bassaxofoon ook regelmatig als percussie-instrument, hamerend op de luchtkleppen. Naast het feit dat hij meerdere noten tegelijkertijd kan blazen, gebruikt Stetson zijn bassaxofoon ook regelmatig als percussie-instrument, hamerend op de luchtkleppen. Metal, noise, jazz en experimentele muziek: in de onnavolgbare vingers van Ex Eye verwordt het tot een uitdagend geheel. Het moordende tempo van percussionist Fox (Liturgy) en de monsterlijke riffs van Summerfield en Ismaily (Secrect Chiefs 3) passen perfect bij de avontuurlijke aard van Stetson.

Het voorpogramma wordt verzorgd door Demonhead en Darker Half.

Date

Mar 13 2021

Time

20:15

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code