Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

DRACHTEN DEATHFEST 2020

NA EEN SUCCESVOLLE TERUGKEER IN 2019 KOMT DRACHTEN DEATHFEST OP ZATERDAG 18 JANUARI TERUG NAAR IDUNA. VOOR DEZE EDITIE MOGEN WE NU AL EEN ZESTAAL TOFFE NAMEN BEKEND MAKEN TE WETEN HEADLINER ASPHYX, MASSACRE (VS), ENTRAILS (SWE), FLESHCRAWL (DE), GODS FORSAKEN (SWE) EN LOKALE HELDEN BURIAL REMAINS. IN TOTAAL ZULLEN ER ZO’N 9 BANDS HET PODIUM BETREDEN TIJDENS DRACHTEN DEATHFEST. VERDERE NAMEN ZULLEN IN DE KOMENDE MAANDEN BEKEND GEMAAKT WORDEN.

Asphyx behoort samen met Pestilence en Gorefest tot de grote drie van de Nederlandse deathmetal. De band heeft historie geschreven met albums als ‘The Rack’ en ‘Last One On Earth’. Een zware, lome en brutale sound die grenst aan doommetal zijn kenmerkend voor de band. Deze typische sound bezorgde hen tevens een plaats bij de mondiale top begin jaren negentig van de vorige eeuw. Niet in de laatste plaats door de rauwe venijnige strot van boegbeeld en zanger Martin van Drunen. Een stem die uit duizenden te herkennen is. Na een pauze van negen jaar is Asphyx gelukkig sinds 2009 terug en hebben ze sindsdien met platen als ‘Incoming Death’ en ‘Deathhammer’ regelrechte klassiekers afgeleverd. Of zoals van Drunen het zelf verwoord: “This is true deathmetal you bastards!!”

Nog zo’n oldschool gigant is het Amerikaanse Death Metal equipe Massacre. Sinds de oprichting in 1984 is Massacre samen met Death en Obituary vaandeldrager van de Florida Death Metal sound en heeft de band rondom zanger Kam Lee en gitarist Rick Rozz met het album ‘From Beyond’ een regelrechte klassieker afgeleverd.

Voor wie zijn heil zoekt in de Zweedse Death Metal komt bij Entrails meer dan genoeg aan zijn trekken. Dit Zweedse kwartet dat samen met bands als Dismember, Grave en Entombed verantwoordelijk is voor die typische Zweedse Death Metal sound is sinds 2008 terug na een lange winterslaap. Begin 1990 bracht de band namelijk twee legendarische demo’s uit waarna het stil werd rondom Entrails en het tot 2010(!) geduurd heeft voordat de eerste officiële full length uitgebracht werd. Als dat nou niet nog eens back bij populair demand is weten wij het ook niet meer!

Naast deze drie titanen hebben we ook de Duitse stoomwals Fleshcrawl en Zweeds/Nederlandse Gods Forsaken en lokale helden Burial Remains al kunnen bevestigen. De komende maanden zullen er nog een drietal namen volgen.

Date

Jan 18 2020

Time

14:30

More Info

Read More

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code