Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

CHARGE FESTIVAL 2019

Gratis alternatief outdoor festival op het Energieplein

Festival Charge laadt je op voor het nieuwe Bibelot-seizoen! Charge is geen plek voor Sky Radio en 100% NL luisteraars. Dit festival is voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Een voorliefde voor harde gitaren, intense zanglijnen en verrassende genrecombinaties is daarbij een must. Met het industriële Energiehuis als decor, is het Energieplein de ultieme locatie  voor een festival vol high energy muziek. Want dat is waar Charge voor staat: (hard)rock, stoner, punk, en noise. Free of charge

⚡ Line-up 
Spidergawd (NO) is een stevige hardrockband uit Noorwegen opgericht door leden van Motorpsycho. Het gaspedaal wordt stevig ingedrukt. Een gestoorde combinatie van stoner, 70’s hardrock, trashblues een saxofoon en hier en daar wat psychedelica. De heren zijn echte podiumbeesten en klinken live nog veel intenser dan op de platen.

Brutus (BE) creëert een eigenzinnige sound die het midden treft tussen post punk, black metal, hardcore en math rock. Zangeres Stefanie is verantwoordelijk voor de kenmerkende kille vocals en strakke drums. Ze wordt bijgevallen door zware baslijnen en gure gitaren. Eerder stond de band al in het voorprogramma van Russian Circles, Thrice en Chelsea Wolfe.

Het Gezelschap is een eigenzinnig vijftal bestaande uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (BrandWerk), Nachtburgemeester Juno (Nachtburgermeester van Dordrecht), Deon Custom en Kevin Stam. Op papier ziet de combinatie er al gek uit. Wie de muzikanten van deze formatie kent, weet dat dit een energieke bende wordt!

Froth (US) staat bekend om zijn dromerige shoegaze die regelmatig omslaat naar een rauw geluid met snerpende gitaren. Internationaal gooit de band hoge ogen met de pakkende liveshow. In 2017 tourden de heren in Europa met Interpol en speelden op festivals zoals Best Kept Secret Festival. Maak je klaar voor veel nieuwe nummers want op 7 juni komt de nieuwe plaat ‘Duress’ uit.

¡Pendejo! is een pittige stonerrock band uit Nederland. Als support van Monster Magnet heeft de band heel Europa gezien. Opgericht door twee neven uit Latijns-Amerika kiezen de heren voor Spaanstalige recht-voor-je-raap teksten, stevige riffs, beukende drums en een scheurende trompet. Rock with cojones the size of Danny de Vito.

FFOOSS is een scherp en vuig fuzz/garage duo uit Nederland. Een band met een groot contrast, een klein schattig meisje met een hele grote bek. Eerder speelden ze in het voorprogramma van onder andere IDLES, Seether en The Sore Losers. Neem een kijkje in de levenschaos van dit tweetal. Wees gewaarschuwd: Ze spelen hard!

Charades de winnaar van de Grote Prijs van Dordt komt verrassend uit de hoek met de dromerige alternatieve rock met een rauwe grungy emo twist. Voor de kersverse EP ‘Floating’ zocht de band de samenwerking op met Carsten Brunsveld (John Coffey). Het resultaat is een dynamische en energieke plaat.

Date

Aug 24 2019

Time

14:00

More Info

Read More

Location

Energieplein
Dordrecht
REGISTER
QR Code