Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Carl Palmer (50 years of Emerson Lake & Palmer)

Carl Palmer, één van de meest invloedrijke drummers ooit en lid van het legendarische Emerson, Lake and Palmer staat op zaterdag 11 april in De KF. Die avond vieren we vijftig jaar muziek van het trio.

CARL PALMER EN EMERSON, LAKE & PALMER

Palmer is de drummer geweest van een flink aantal formaties van de jaren ’60 tot nu, waaronder Atomic Rooster, Asia en natuurlijk Emerson, Lake and Palmer. De legendarische supergroep bestond uit Keith Emerson (The Nice), Greg Lake (King Crimson) en Carl Palmer. In de muziek werden elementen uit klassieke muziek, jazz en rock gecombineerd tot hun eigen, kenmerkende progrock sound.

Emerson en Lake zochten eind jaren ’60 een drummer voor hun nieuwe supergroep. Waar in eerste instantie Mitch Mitchell (The Jimi Hendrix Experience) werd benaderd en er, volgens de mythevorming, zelfs even sprake was van het aansluiten van Hendrix zelf bij de band, is er uiteindelijk gekozen voor Carl Palmer. Palmer drumde op dat moment in Atomic Rooster en maakte de wissel naar ELP. De band vergaarde bekendheid na het Isle of Wight Festival in 1970.

In de jaren daarna vuurde de formatie vele albums af op het publiek met groot succes. Tot in 1978 de laatste plaat verscheen, ‘Love Beach’. De groep ging in ’79 uit elkaar. In ’85 zou een reünie volgen, ware het niet dat Palmer grote successen boekte met Asia. Emerson en Lake vonden een andere drummer. Uiteindelijk kwam de groep opnieuw en succesvol bij elkaar in 1991. De tour was een groot succes en er waren zelfs twee nieuwe full length releases. In 1998 viel het doek definitief voor de mannen. Na een eenmalig reünieconcert in 2010 overleden Greg en Keith in 2016.

De show met de Carl Palmer Band is een terugblik op de nalatenschap van het progtrio, waarin alle successen en klassiekers aan bod komen.

Date

Apr 11 2020

Time

21:30

More Info

Read More

Location

Kroepoekfabriek
Vlaardingen, Zuid-Holland
REGISTER
QR Code