Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Blood Red Throne, Ceremony, Pictura Poesis, Adversarius

Blood Red Throne is Noors en wordt alom beschouwd als het beste wat Noorwegen te bieden heeft aan brute death metal. Eenmalige show in NL.

Ceremony komt uit Ridderkerk en bestaat al sinds de begin van de jaren negentig en hun stijl is langzaam opgeschoven van old school death metal naar death metal met black metal invloeden. Hun debuutalbum ‘Tyranny From Above’ uit 1993 wordt alom gezien als een klassieker. De band heeft een Haags tintje gekregen door de aanwezigheid van drummer Bas Dubbelman. Met hem is in 2019 het album ‘Retribution’ opgenomen en ook dit album is erg goed ontvangen. De vorige keer dat Ceremony in Musicon speelde zat het lekker vol dus ook nu verwachten we volle bak.

Pictura Poesis is een Nederlandse symfonische death metal band, die sinds 2012 aan de weg timmert. Naast de muzikale inspiratie overal en nergens vandaan te halen (Dream Theater, Nightwish, Septicflesh), haalt de band erg veel inspiratie uit literatuur en kunst (schilderijen). De naam komt dan ook uit ‘Ars Poetica’ van Horatius. De band heeft in 2013 en 2014 EPs uitgebracht, gevolgd door de full-length ‘Miseriae Mundi’ in 2017. De nieuwste release van de band dateert van 31 oktober 2018 en is getiteld ‘Nightmares’. Dit is de eerste plaat met hun nieuwe vocalist die zich eerder dat jaar bij de band aansloot. In de muziek hoor je invloeden uit allerlei hoeken terug: death metal voert de boventoon, maar je komt ook elementen uit gothic, thrash en black metal tegen.

Adversarius is een Black Metal band uit Nederland opgericht in 2015 hun Demo “DIE WITH YOUR PROPHET” is uitgebracht in 2017 & Ep “ACROSS THE AGELESS WATERS” in 2018

De entree is €12,50 vvk en €15,- deur

Date

Oct 26 2019

Time

18:30

More Info

Read More

Location

Musicon
Den Haag
REGISTER
QR Code