Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Björn Riis – Oak

Jazeker, daar is ie weer! Onze grote Noorse vriend Björn Riis komt weer naar de Cacaofabriek.
Riis kennen we natuurlijk als één van de oprichters van één van de meest succesvolle progbands van de laatste 10 jaar: Airbag. Airbag deelde reeds het podium met bands als Yes, Saga, Marillion en Riverside en de vier albums van de band zijn stuk voor stuk van het allerhoogste progniveau. De gitaar van Riis is het meest opvallende instrument van de sound van Airbag: hij kan in één adem genoemd worden met David Gilmour.

Riis bracht ook reeds enkele zeer interessante en succesvolle soloalbums uit (Lullabies In A Car Crash, Forever Comes To An End en Coming Home) en momenteel is rond hij de werkzaamheden af voor een nieuw album.
Dat gaan we in oktober dus allemaal horen.

Zijn live band zal bestaan uit drummer Henrik Fossum (Airbag), Kristian Hultgren (bass, Wobbler), Simen Valldal Johanssen (piano, Oak) en gitarist Ole Michael Bjorndal (Oak).

En nog meer goed nieuws: Oak zal als support meekomen met Riis. Vorig jaar verscheen hun tweede album ‘False Memory Archive’en het wordt dus de hoogste tijd dat de band dit album ook live komt spelen.

Date

Oct 26 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Cacaofabriek
Helmond
REGISTER
QR Code