Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Big Ass Metal Fest #32: Detonation – Shinigami – Godenbloed

Big Ass Metal Fest #32 heeft de naam “Assault” meegekregen en die naam komt goed overeen met het geen dat je voorgeschoteld krijgt. Met Detonation, Shinigami en Godenbloed staat er stevig een portie metal op het programma.

Op deze avond krijgen we te maken met de Utrechtse band Detonation. De melodische death metal band rond gitarist Mike Ferguson (o.a. God Dethroned, Kutschurft, Prostitute Disfigurement) bestaat sinds 1997 en bracht een viertal fijne albums voort. Het laatste album ‘Reprisal’ stamt van 2011 waarna de band tijdelijk de stekker er uit trok. Detonation is weer terug aan het front en zal Db’s verrassen met pure wreedheid en agressie.

Het eveneens uit Utrecht afkomstige Shinigami is ontstaan in 2014 toen gitarist Rutger van Noordenburg (Pestilence, Bleeding Gods) voormalig Orphanage zanger George Oosthoek benaderde en met hem een brute melodische metal band wilde starten. Het resultaat kwam twee jaar later met de EP ‘The Arcane Order’ en de band trok direct de aandacht. De avond in Db’s staat in het teken van een nieuwe release van Shinigami, een release waar de fans lang op hebben moeten wachten in verband met de drukke verplichtingen in andere projecten. Shinigami is bruut en overdonderend en is een niet te missen band.

Het Eindhovense Godenbloed is ontstaan in 2012 het brengt een aanstekelijke mix van black metal, doom en sludge. In 2017 verscheen de gelijknamige demo en nummers als ‘Het Dodenwoud’ weten je te pakken en mee te sleuren in de duisternis. Godenbloed is een heerlijke brute opener van deze “Dutch Assault” avond in de Utrechtse Db’s.

Date

Jan 18 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

dB's
Utrecht
REGISTER
QR Code