Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ben Poole

Gitarist en singersongwriter Ben Poole uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

In 2009 had hij de eer Richie Kotzen’s hele Europese tour te mogen openen. Van 2008 tot 2011 was Ben Poole leadgitarist in de band van Dani Wilde en toerde met haar in heel Europa. Daarna richtte hij zijn eigen band op die in het eerste jaar van haar bestaan voor de “British Blues Awards” genomineerd werd.

Begin 2013 publiceerde Ben zijn indrukwekkende debuut album “Let’s Go Upstairs” die een zeer gevarieerde mix van blues, blues rock en soul songs bevat en geproduceerd werd door sterproducer Isaac Nossel (Jeff Beck, Tina Turner, Robin Trower, Jack Bruce, Roger Daltrey, Def Leppard). Zijn tweede album “Live at Royal Albert Hall” is live opgenomen door de BBC, oogstte lovende kritieken in heel Europa en versterkte zijn status van uitzonderlijke kunstenaar met een gevarieerd repertoire en een heel eigen handschrift op de gitaar.

Vorig jaar bracht Poole zijn derde studioalbum ‘Anytime You Need Me’ uit. Het album heeft meer pop en soul invloeden dan zijn voorganger ‘Time Has Come‘, maar heeft ook genoeg te bieden voor de fans van zijn eerdere werk’ – aldus Bluesmagazine.

“Truly astonishing” – Classic Rock Magazine
“F***ing amazing!” – Jeff Beck
“A REALLY great player” – Gary Moore

Date

Nov 23 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Q-Factory
Amsterdam
REGISTER
QR Code