Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – BAROEG OPEN AIR 2020

Baroeg Open Air verplaatst naar 2021

De overheidsmaatregelen rondom Covid-19 hebben de organisatie van Baroeg Open Air met pijn in het hart doen besluiten om de geplande editie op zaterdag 12 september a.s. niet door te laten gaan en te verplaatsen naar zaterdag 11 september 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Onverantwoord
Hoewel de maatregelen op 1 juli versoepeld zijn, blijft de ‘social distancing’ regel van 1,5 meter (voor onbepaalde tijd) van kracht en moeten festivalbezoekers verplicht zitten. Daardoor is het voor de organisatie helaas niet mogelijk om het festival in 2020 op een verantwoorde manier op te zetten. Het zou een enorm financieel tekort tot gevolg hebben waardoor de continuïteit van het festival op de lange termijn ernstig in gevaar komt.

Capaciteit
Directeur / programmeur Leon van Rijnsbergen licht toe: “Uiteraard hebben we begrip en respect voor de huidige richtlijnen. In de praktijk werken die voor ons als organisatoren helaas ‘voor geen anderhalve meter’. Met deze regels komen we lang niet aan onze capaciteit van 10.000 bezoekers, maar kunnen we hooguit nog 2.500 bezoekers ontvangen. Terwijl de kosten gelijk blijven en we toch echt driekwart van onze capaciteit nodig hebben om die te dekken.”

Sfeer
Op basis van de huidige maatregelen wordt het vrijwel onmogelijk om de veel geprezen sfeer van BOA te behouden. Van Rijnsbergen: “Als de bezoekers elkaar niet om de nek kunnen vliegen in een ‘moshpit’, maar ze op gepaste afstand van elkaar op een stoeltje moeten zitten, dan is dat funest voor de sfeer die men van ons kent. Reden te meer om het festival, met pijn in het hart, een jaartje uit te stellen.”

BOA 2021
Het festival wordt verplaatst naar zaterdag 11 september 2021, reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Vrijwel alle acts, onder andere Napalm Death, Atari Teenage Riot, Tygers Of Pan Tang en Suicide Commando, hebben al bevestigd mee te verhuizen. Het festival vindt plaats van 12.00-23.00 uur in het Zuiderpark in Rotterdam, de organisatie ziet er alvast naar uit om alle bezoekers weer onder normale omstandigheden te mogen ontvangen.

Meer info: http://www.baroegopenair.nl
Ticketlink: https://boa.stager.nl/web/tickets/373339 (bezoekers t/m 12 jaar hebben gratis entree).


Line up zou zijn geweest:
Main Stage:
Napalm Death (UK grind / death)
Primordial (IE doom / black / celtic folk metal)
Brutus (BE mathrock / post-hardcore)
MYRATH (TU progressive / power / oriental metal)
Iguana Death Cult (NL garagepunk – Popunie Live)

Electronic Stage:
Atari Teenage Riot (DE digital hardcore)
Zardonic & Fickle6 (Electronic Stage)
suicide commando (BE industrial)
Het Gezelschap (NL hiphop / electro – Popunie Live)
Imperial Black Unit (FR EBM / techno)

Plee Sessies:
TBA

Talent Stage:
The Sweet Release of Death (Talent Stage – Popunie Live)

Datum

sep 12 2020

Tijd

12:30

More Info

Read More
Zuiderpark Rotterdam

Locatie

Zuiderpark Rotterdam
REGISTREREN
QR Code