Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

UITGESTELD – BANDS OF HADES 2020

Vanwege de landelijke maatregelen door de overheid en het RIVM, in verband met het Coronavirus, zijn alle Metropool activiteiten tot 1 juni 2020 opgeschort. Wij kunnen helaas niet anders dan ons beroepen op overmacht.

Het goede nieuws is dat deze show met succes is verplaatst en dat gekochte kaarten gewoon geldig blijven! We hopen je dan ook van ganser harte te mogen verwelkomen op de nieuwe datum!

De meest extreme afstudeeropdracht van het jaar.

Bands of Hades ontstaat in 2016 bij Jongerencentrum Cerberus, Menno Schiphauwer was destijds vrijwilliger bij Cerberus en bedenkt het concept. Voor zijn afstuderen voor Marketing Communicatie & Evenementen aan het ROC Almelo organiseert hij dit jaar een nieuwe editie van Bands of Hades in Metropool.

Het festival focust zich bij de line-up vooral op de wat meer extreme metal. Op 20 maart zie je Thanatos, Sisters Of Suffocation, Massive Assault, Pulmonary Abscess en Disminded op de meest extreme afstudeeropdracht van het jaar!

Thanatos
Old-school death metal van Nederlandse bodem. Als je houdt van Asphyx, Morbid Angel, Possessed en Death, kan je ook zeker goed uit de voeten met Thanatos. De band is al bezig sinds 1984, maar er is nog genoeg inspiratie voor een nieuw album wat in 2020 zal verschijnen.

Sisters of Suffocation
4 sisters en inmiddels 1 brother op drums bij deze band. Zij hebben sinds 2014 een EP en 2 albums uitgebracht. Frontvrouw Els brult en grunt minstens zo hard als haar mannelijke collega’s, samen komt Sisters of Suffocation harder dan een sloophamer.

Massive Assault
Lompe death metal uit het oosten, en een oude bekende voor het Bands of Hades. Qua sound zitten de Hoogeveense mannen in de hoek van Entombed en Dismember. Voor fans van rauwe ongepolijste muziek dus zeker een aanrader.

Pulmonary Abscess
Deze band heeft al 30 jaar bestaansrecht in deze scene. Dat uit zich niet in veel releases, maar wel in de vorm van een goede live reputatie. Absoluut meepakken dus, als je er toch bent.

Disminded
neemt je mee terug naar begin jaren 90, met een geluid dat een soort kruising is tussen Obituary en Pantera lijkt dit ons een perfecte openingsact van een avondje extreme metal.

Date

Jun 12 2020

Time

08:00

More Info

Read More

Location

Paradijs
Hengelo
REGISTER
QR Code