Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Autumn – Vetrar Draugurinn

Dit is het verplaatste concert van vrijdag 13 maart 2020. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Mocht deze datum niet uitkomen, kun je de tickets retourneren.

De eigenzinnige, zevenkoppige (heavy) rock formatie Autumn komt samen met Eric Hazebroek en zijn band Vetrar Draugurinn!

Autumn draait als zo’n zestien jaar stabiel mee in de internationale rock/metal scene en kan live terugvallen op materiaal van maar liefst zes full-length albums. Het laatste wapenfeit Stacking Smoke (januari 2019) scoort bijna zonder uitzondering hoge ogen bij fans en media. De band zelf ziet het album als de absolute kroon op zijn werk.
Autumn is na de release van Stacked Smoke begonnen aan een selecte reeks live shows om het nieuwe materiaal ten gehore te brengen. Daarnaast worden er songs gespeeld van vrijwel alle voorgaande albums. Een live show van Autumn is een muzikaal veelzijdige, dynamische aangelegenheid. Van brede post-rock soundscapes tot denderende mid-tempo riffs en van breekbare clean-passages tot uitgesponnen, dreunende coda’s. Zangeres Marjan Welman zingt alle uitersten loepzuiver aan elkaar en kan rekenen op (vocale) back-up van maar liefst drie zanger/gitaristen en een geroutineerde ritmesectie.

Vetrar Draugurinn is de band geformeerd rondom songwriter / gitarist Eric Hazebroek (Stream of Passion); show casing zijn unieke stijl in het toepassen van melancholische melodieën met zware, omlaag gestemde riffs en zijn oog voor subtiele details en diversiteit. Na het ter ziele gaan van Stream of Passion in 2016 had Eric een nieuwe uitdaging nodig voor de toekomst.
Ondanks de IJslandse naam kwam de band tot leven in Nederland. Om de line-up te complementeren vroeg Eric de hulp in van 4 getalenteerde en ervaren muzikanten/vrienden, namelijk de engelachtige doch donkere stem van Marjan Welman (Autumn, Ayreon), veelzijdige drummer Jim van de Kerkhof (All for Nothing), medestander in 8 snarig gitaargeweld Thomas Cochrane (Hologram Earth, Ancient Rites) en oude muzikaal medestander Arjan Heijden (Manifest, Daeonia) op bas. Hun gezamenlijke doel is om muziek te maken die uit het hart komt; melancholisch en dreigend, intensief en op sommige momenten breekbaar, groots en zwaar op andere momenten.

Date

May 16 2021

Time

21:30

More Info

Read More

Location

Flux
Zaandam, Noord-Holland
REGISTER
QR Code