Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

ARROW ROCK FESTIVAL TRIBUTE 2020

Eind januari 2020 neemt het Arrow Rock Festival –TRIBUTE 2020 je mee op een Trip Down to MEMORY LANE van de eerste unieke Arrow Rock Festivals in Lichtenvoorde. Op Arrow Rock Festival –TRIBUTE 2020, zullen de beste Tribute bands optreden van de grote namen als Deep Purple, Lynyrd Skynyrd, Status Quo, Scorpions, Motorhead en Alice Cooper die op de eerste Arrow Rock Festivals speelden. Op 25 januari 2020 gaat dit allemaal plaatsvinden in de IJsselhallen Zwolle.

Hoe het begon
De allerbeste klassieke rockbands stonden op 27 juni 2003 op het terrein De Schans in Lichtenvoorde (Gld) op twee verschillende podia. O.a. Deep Purple, Lynyrd Skynyrd, Status Quo, L.A. Doors, Uriah Heep en Wishbone Ash waren deze eerste editie aanwezig. Het Arrow Rock Festival werd uiteindelijk een muziekfestival in Nederland dat van 2003 tot en met 2006 jaarlijks in juni in Lichtenvoorde (provincie Gelderland) werd georganiseerd. In 2007 verhuisde het festival naar het meer centraal gelegen Walibi World bij Biddinghuizen, voor de laatste editie in 2008 werd gekozen voor het Goffertpark in Nijmegen.

Memory Lane
Het Arrow Rock Festival –TRIBUTE 2020 neemt je opnieuw mee naar de MEMORY LANE van de eerste unieke Arrow Rock Festivals in Lichtenvoorde. Dit met de beste 12 tributebands van o.a. Deep Purple, Status Que, Scorpions, Alice Cooper, Motorhead, Thin Lizzy en Ten Years After.

Gezellig Feestje
Arrow Rock Festival –TRIBUTE 2020 wordt een gezellig feestje voor allen die de eerste Arrow Rock Festivals meemaakten. Vraag je vrienden mee met wie je destijds het festival bezocht en herbeleef dit memorabele evenement. Met 3 podia, een vinyl- en cd-markt, een markt en natuurlijk goed eten en drinken zijn alle ingrediënten voor een geslaagd feestje aanwezig.

 

DIZZY LIZZY

THIN LIZZY TRIBUTE

De Ierse band Dizzy Lizzy is in 1994 opgericht door zanger H. De gelijkenis qua uiterlijk en stem met Phil Lynott is verbazingwekkend. Dizzy Lizzy is een dynamische rock-roll band, die met een flinke dosis ervaring uitblinken in wat ze doen. Zij zijn meer dan in staat om de ‘Thin Lizzy’-schittering van de jaren ’70 met een griezelig gemak te recreëren. Ze speelden van Los Angeles tot in Dubai, en recensies liegen er niet om…

“A Thin Lizzy Tribute band who sound closer to the real thing than the reunion line up currently treading the boards”

PURPENDICULAR

DEEP PURPLE TRIBUTE

Deep Purple is een van de succesvolste en meest invloedrijke bands aller tijden. Klassiekers als ‘Smoke On The Water’, ‘Highway Star’, ‘Black Night’ en ‘Child In Time’ gaan al generaties mee als ultieme rocksongs.

Purpendicular is ‘the next best thing’ als Deep Purple zelf niet in de buurt of beschikbaar is. Met eindeloze aanbevelingen van zelfs de echte Deep Purple-leden, muziekbladen, Deep Purple-fans en promotors blijken zij de beste en perfecte tribute band.

Deep Purple-leden Roger Glover, Ian Paice, en Joe Lynn Turner hebben live gespeeld met Purpendicular. NEED WE SAY MORE!!!

LEO LYONS & HUNDRED SEVENTY SPLIT

TEN YEARS AFTER TRIBUTE

Leo Lyons & Hundred Seventy Split brengt blues-rock van uitzonderlijk hoog niveau. Het drietal bestaat uit Leo Lyons op bass, Joe Gooch op gitaar en Damon Sawyer op drums. Leo en Joe speelden voor vele jaren al in de Britse band Ten Years After.

Leo Lyons was één van de oprichters van Ten Years After en in 1969 was hij te zien op het legendarisch optreden op Woodstock. De energie van toen brengen ze nu opnieuw tot leven in een nieuwe bezetting.

Tijdens het Arrow Rock Festival – TRIBUTE 2020 speelt het drietal uur lang de Ten Years After-set zoals op Woodstock 1969!

PILEDRIVER

STATUS QUO TRIBUTE

De rockers van Piledriver zijn trouwe fans van de Status Quo uit die roemruchte jaren. Ze koesteren de muzikale erfenis uit die tijd en willen die in ere houden.

De optredens van Piledriver laten zien waar Status Quo ooit voor stond: “Classic heavy bluesy no nonsense boogie rock´n´roll! Heads down legs apart…”

De shows van Piledriver bevatten uitsluitend nummers van de originele Frantic Four-formatie (1970 – 1981) aangevuld met zelf geschreven materiaal dat geïnspireerd is op de sound van Status Quo uit hun gouden jaren. Piledriver is meer dan een tribute-act. Met deze show krijg je een antwoord op de vraag: “Hoe zou Status Quo klinken als de originele band niet was opgesplitst maar verder was gegaan op het punt waar ze zijn gestopt met het live album in 1977?” Een ware ode aan Status Quo!

SCOPYIONS

SCORPIONS TRIBUTE

Dus waarom worden we sCOPYons genoemd? Hopelijk zal de hoofdlettermethode van spelling van de naam de naam verklaren, simpelweg zijn we een EXEMPLAAR van de Scorpions.

The Scopyons werden eind 2011 gevormd toen 5 muzikanten uit North West besloten om een ​​definitieve Britse eerbetoon aan de grote Duitse Rockers The Scorpions samen te stellen. De band werd snel erkend als de belangrijkste Britse Scorpions-tribute en kreeg vervolgens de kans om samen met Scorpions-gitarist Matthias Jabs te spelen in München, Duitsland op de 5e verjaardag van zijn MJ Guitars Store in maart 2013.

Scopyons neigen naar het post-Matthias Jabs-tijdperk (1978 Lovedrive tot de dag van vandaag) maar hebben klassieke Uli Jon Roth-klassiekers zoals We’ll the Sky, In Trance & Pictured Life toegevoegd aan de set voor 2014. We konden het echt niet gekozen voor een meer perfecte tijd om de eerste volledige 5-delige definitieve Scorpions tributeband van het Verenigd Koninkrijk te ontketenen

STILLMARILLION

MARILLION TRIBUTE

StillMarillion eert de ‘Fish era’ van Marillion en stond de afgelopen jaren voor vele uitverkochte zalen. Deze Britse tributeband wordt zelfs door de bandleden van Marillion omarmd. Zanger Martin Jakubski maakt deel uit van de soloband van gitarist Steve Rothery. Ze toerden samen door heel Europa, inclusief een performance op The Night of Prog festival in Loreley in 2015. Ook toetsenist Mark Kelly betrad samen met StillMarillion het podium.

StillMarillion werd in 2008 opgericht door vier getalenteerde en ervaren muzikanten met een voorliefde voor het materiaal uit de beginjaren van Marillion. De afgelopen jaren reisde de band de hele wereld over. In 2013 en 2015 was de band te zien tijdens de Marillion Conventies in Engeland.

Zowel fans als critici zijn het er over eens dat deze band de complexe vroege Marillion-sound waanzinnig goed weet te benaderen. Martin Jakubski zingt met een intense passie en emotie en zelfs het authentieke Schotse accent ontbreekt niet. De setlist bestaat uit een selectie van de eerste vier Marillion albums. Van grote hits als ‘Kayleigh’, ‘Lavender’, ‘Incommunicado’ en ‘Sugar Mice’, tot klassiekers als ‘Script For A Jester’s Tear’ en ‘Fugazi’. De band neemt je mee naar de beginjaren van Marillion!

SNAGGLETOÖTH

MOTÖRHEAD TRIBUTE

Snaggletoöth! The Dutch tribute to Motörhead! Yes: Motörhead! De luidste, hardsrockende band van de afgelopen vijf decennia! Snaggletoöth speelt al sinds 2005 voor alle bierdrinkers en hellraisers in Nederland en daar buiten!

Lloyd ‘Kiltmister’ Koolen, John ‘JFK’ Kuijpers en Roel ‘Rule’ Sanders houden de nalatenschap van überbastard Lemmy Killmister springlevend!

Everything is Röck and Röll!!

MORE
TO
FOLLOW!

Date

Jan 25 2020

Time

13:00

More Info

Read More

Location

IJsselhallen
Zwolle
REGISTER
QR Code