Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Alien Weaponry

Thrash metal band Alien Weaponry is een van de meest enthousiaste jonge metal bands ter wereld en keren na een uitverkochte editie terug naar Gebr. de Nobel! Hun unieke stijl vormt zich door een perfecte combinatie van thrash metal en de originele Nieuw Zeelandse taal, ‘Te Reo Maori’.

De broers Lewis de Jong (gitarist en leadzanger), Henry de Jong (drummer) en Ethan Trembath (bassist) vormen samen Alien Weaponry. Respectievelijk 18, 20 en 18 lentes jong, maar al zo enorm talentvol. Alien Weaponry werd opgericht toen Lewis 10 en Henry 12 jaar oud waren. Door hun Māorische roots gaven ze een aparte draai aan hun muziek. Het doet vooral denken aan een haka, een traditionele dans die vooral te herkennen is aan de rare grimassen en tongen.

De nummers die ze in de Māori taal zingen zijn echte parels. ‘Raupatu’ werd zelfs bekroond met een APRA Maioha award en gaat over een wet uit 1863 waardoor de koloniale regering grote stukken land kon inpikken van de inheemse bevolking. Dat de geschiedenis van de Māori emotioneel rijk is, blijkt wel uit ‘Rū Ana te Whenua’, dat over een oorlog gaat waarbij één van hun voorouders overleed.

Deze talentvolle gasten schieten de hele wereld over met hun tour. Mocht je de vorige keer erbij geweest zijn bij ons, dan weet je wat voor explosieve show deze gaten kunnen geven. Dit keer wordt nog veel vetter!

Date

Jun 05 2020

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Gebr. De Nobel
Leiden
REGISTER
QR Code