Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

UITGESTELD – Ultha – Turia

Deze show gaat niet door op de geplande datum. Er wordt gekeken naar een mogelijke nieuwe datum. Meer nieuws hierover volgt nog.

Helaas geen Soulcrusher festival dit jaar, om de welbekende redenen… Dat wil echter niet zeggen dat we op onze lauweren gaan rusten de komende maanden. Integendeel. De corona setting in Doornroosje heeft zich inmiddels bewezen en daarom gaan we ook de harde kant binnen het muzikale spectrum aan bod laten komen. We hebben Ultha en Turia bereid gevonden de grote zaal op zaterdag 20 februari in complete duisternis te hullen. Twee fantastische, experimentele blackmetal bands die tevens in bloedvorm zijn en staan te trappelen om weer live te spelen. Beide bands die onlangs ook nog eens nieuw werk uit hebben gebracht.

Turia heeft op het nieuwe album ‘Degen van Licht’ hun kenmerkende priemende en ijskoude blackmetal geluid verrijkt met hypnotiserende, welhaast progressieve tonen met benevelende spacerock geluiden uit de jaren ’70. Sfeervol en duister. Een prachtplaat. Mistroostigheid klonk zelden zo opbeurend mooi.

Ultha heeft onlangs twee nieuwe nummers vrijgegeven via Bandcamp. Het geluid van de Duitse band uit Keulen is krachtig, vuil en rauw. Melancholie en agressie gaan hand in hand in de lang uitgesponnen nummers waarbij cleane zang met rauwe vocalen worden afgewisseld. De wisselwerking tussen snelle en trage ambient-achtige passages dragen daarnaast bij aan de dynamische sound. Het is black metal waar de kwaliteit van af spat en die tevens een gevoelige snaar weet te raken. Perfect voor de huidige setting!

Tickets voor dit event zijn beperkt, er zijn enkel zitplaatsen en mensen die niet tot één huishouden behoren wordt verzocht anderhalve meter afstand te bewaren. 

Date

Feb 20 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code