Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Abbath – VLTIMAS – 1349

Wederom een extreme metalpackage om je vingers bij af te likken: Abbath, VLTIMAS en 1349 komen op zaterdag 25 januari naar Doornroosje voor een exclusieve Nederlandse clubshow. Het kan niet anders dan dat dit vuurwerk gaat opleveren.

Abbath Doom Occulta liet de metalwereld in verbazing achter toen hij als zanger/gitarist vertrok bij het door hem in 1990 zelf opgerichte Immortal. Daarna was het tijd voor een nieuw project. Met bassist King ov Hell (ex-God Seed, ex-Gorgoroth) en drummer ‘Creature’ vormde hij een nieuwe black metal band onder de naam Abbath. Waarom moeilijk doen als het simpel kan. In 2016 brachten ze hun gelijknamige album uit via Nuclear Blast. Het werd uitermate goed ontvangen door de internationale pers. Abbath ontketent zich als een Noorderlijke sneeuwstorm en laat je bevriezen tot je diepste innerste. Na shows op FortaRock, Alcatraz en Graspop keert de band met een kersvers nieuw album terug naar Nijmegen voor een exclusieve show! Verwacht razende blasts, epische mid-tempo stukken en kenmerkend riffwerk. Hondsbrutale black metal met een dikke rock ’n roll saus.

VLTIMAS is het nieuwe super project rond Rune Eriksen, beter bekend als Blasphemer van Aura Noir en Mayhem. Samen met David Vincent van Morbid Angel en Flo Mournier, drummer van Cryptopsy heeft hij een album uitgebracht waar je ú tegen zegt.  ‘Something Wicked Marches In’ is een metalplaat van jewelste die zowel death metal liefhebbers als fans van black metal moet aanspreken. Koude Scandinavische black metal riffs worden verenigt met de kenmerkende kracht van death metal. Alles valt met VLTIMAS op zijn plaats. Anno 2019 bewijzen de heren tot de absolute top te behoren en nog even relevant te zijn als altijd.

De Noorse black metal band 1349 levert al sinds jaar en dag constante kwaliteit. Pure, intense black metal, gekanaliseerd in uitstekende nummers. Messcherpe, verwrongen riffs en fenomenaal drumwerk. Hoe kan het ook anders met Frost van Satyricon achter de drumkit. Het nieuwe album staat op het punt te verschijnen.

Date

Jan 25 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code