Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

1914 – Konvent – Livløs – Hiraes

Onder de naam “Napalm Over Europe: Double The Death/Double The Doom Tour” komen 1914KonventLivløs en Hiraes op 24 april 2022 naar Mainstage Dynamo.

1914

1914 is afkomstig uit Lviv, Oekraïne. Het bestaan van de band is een hommage aan iedereen die strijdend ten onder gegaan is tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het is geen politieke of oorlogszuchtige band, maar meer een onderwijzer of historicus die verhalen vertelt over oorlog, onrecht, angst, hopeloosheid en de dood. Veel belangrijker nog: de muziek is lomp en zwaar. Met een unieke mix van black metal, sludge, doom en death, zijn ze klaar om de wereld te laten zien hoe goed ze zijn en hoe intens hun liveshow is.
www.facebook.com/1914band

KONVENT

Zou Kopenhagen de nieuwe death doom hoofdstad kunnen worden? Zo ja, dan komt dat allemaal door Konvent! Opgericht in 2015, ploetert het viertal stoïcijns door de zwartste moerassen – in de voetsporen van Candlemass, Paradise Lost, Cult of Luna en Black Breath, die allen de somberste horror op de mensheid loslieten in de vroege jaren ’90. De keelklanken van Rikke Emilie List en de onverzettelijke riffs in combinatie met de dreigend zware productie maken het debuut van deze vier Deense vrouwen tot een hoogtepunt in de extreme metal van begin 2020 en het zou geen verrassing zijn als Puritan Masochism een welverdiende opleving teweegbrengt voor het hele death doom genre.
www.facebook.com/konventband

LIVLØS

Livløs (wat ‘levenloos’ betekent in het Deens) speelt melodieuze death metal, waarin Scandinavische melodieën en melancholie samensmelten met intense Amerikaanse death metal.
www.facebook.com/livloesband

HIRAES

De muziek van het kwintet schommelt tussen hymne-achtige melodieën en meeslepende gitaarriffs, meedogenloos drumwerk en een algehele melancholische sfeer die bekroond wordt door de veelzijdige grunts van leadzangeres Britta.
www.facebook.com/hiraes.official

Date

Apr 24 2022

Time

19:00

More Info

Read More

Location

Dynamo
Eindhoven
REGISTER
QR Code