Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Remember Phil & Gary vindt dit weekend plaats in Culemborg en Weert

01-02-2023

Ook dit jaar is er weer een editie van Remember Phil & Gary, ter nagedachtenis aan Philip Lynott en Gary Moore en hun werk voor Thin Lizzy, alsmede hun solowerk. Diverse coveracts zullen de twee grootmeesters eren, wederom op 2 locaties, op 3 februari in Culemborg en 4 februari  2023 in Weert. De organisatie meldt nu de eerste details voor de 2023 editie, waaronder de komst van Thin Lizzy Sessions en de Gary Moore Tribute Band.

Inspiratie
De drie organisatoren van de twee evenementen, Peter Vleeshouwers, John van Empel en Erik Boter zijn vorige maand in Dublin wederom enorm geïnspireerd geraakt door de gebeurtenissen rondom de 37ste sterfdag van Phil Lynott. Zo werd zijn graf bezocht en waren zij getuige van de concerten rondom de ‘Vibe for Philo’ die jaarlijks in Dublin plaatsvindt. Remember Phil & Gary zal daarom nog harder knallen dan de tien voorafgaande edities!

Blazers
De repetities zijn in volle gang. De Gary Moore Tribute Band is speciaal voor de twee shows in de Gelderlandfabriek en de Bosuil uitgebreid met een complete blazerssectie. Op deze manier zal de band het blues gedeelte van de live set extra cachet geven. Je leest het goed: de Gary Moore Tribute Band zal zowel nummers spelen uit Gary’s Rock- als zijn Blues periode. Dat betekent: het dak eraf!

Support
Support tijdens beide events komt van Thin Lizzy Sessions; niet zomaar een Thin Lizzy coverband maar eentje rond meestergitarist en -songwriter Mick Hup (onder meer bekend van de band Definition of Madmen en zijn eigen soloproject Chemical Butterfly). Verwacht een Thin Lizzy set met verschillende tracks die al even niet meer live te horen zijn geweest!

Twee avonden
Net als de vorige drie edities zijn er ook nu weer twee Remember Phil & Gary avonden. Elke van de twee locaties heeft zo zijn eigen sfeer. De altijd bomvolle Bosuil in Weert staat garant voor een groot muzikaal feest.

Dit jaar kan er gelukkig ook weer in het midden van het land genoten worden van de muziek van Thin Lizzy en Gary Moore. In de prachtige, direct aan het station gelegen locatie de Gelderlandfabriek in Culemborg kan bovendien voor aanvang genoten worden van een heerlijk diner en/of een bijzonder glas bier of whiskey.

Koop je ticket in de voorverkoop
De Early Bird tickets waren binnen een dag uitverkocht. Ook de reguliere kaartjes vliegen de deur uit. We verwachten beide avonden een volle bak! Je kunt je kaartjes nu nog in de voorverkoop aanschaffen zodat je zeker bent dat je erbij bent! Tickets zijn onder andere nog te bestellen via de websites van de zalen: www.debosuil.nl en www.degelderlandfabriek.nl.

Social media