Lords of Metal
Arrow Lords of Metal
Heavenqueen – Heavenqueen
Dutch Music Works
Release datum: 31 oktober 2023
“Ondanks deze punten van kritiek is het wel duidelijk dat de band een zekere potentie bezit, die tot mooie dingen kan gaan leiden als een en ander in de juiste banen geleid kan gaan worden.”
6.8/10
Sjak Roks  I 15 december 2023

Heavenqueen is een nieuwe, symfonische metal band die geformeerd is rondom zangeres Veronique Meeuwsen, ook wel bekend onder haar artiestennaam La Vero. Veronique heeft al haar energie en passie in deze nieuwe band gestoken en na hard werken heeft dat nu geresulteerd in de gelijknamige debuutplaat. Hiervoor heeft ze hulp gekregen drummer Velislav Kazakov, gitarist Paul Allion en vooral multi-instrumentalist Dima Belf. Ook heeft ze een groot aantal gastmuzikanten weten te strikken zoals Anna Moiseeva (Imperial Age), Emma Elvaston (Attractive Chaos) en ex-Manowar gitarist Ross The Boss om er maar een paar te noemen.

Toch heeft dit keurkorps aan goede (gast-)muzikanten niet geleid tot een wereldschokkende plaat en dat heeft een aantal oorzaken. Ten eerste is het materiaal op ‘Heavenqueen’ net iets te bombastisch en te langdradig om gedurende de gehele speelduur van de plaat boeiend te blijven. Het had allemaal net wat korter en puntiger gemoeten wat mij betreft. Daarnaast zijn de vocalen van zangeres La Vero niet altijd even zuiver en wisselt ze prima momenten af met passages die wat minder geslaagd zijn. Ondanks deze punten van kritiek is het wel duidelijk dat de band een zekere potentie bezit, die tot mooie dingen kan gaan leiden als een en ander in de juiste banen geleid kan gaan worden. Luister maar een naar nummers zoals ‘Bring Back The Light’, ‘Fires Of Beltagne’ of ‘Killing The Night’ en je zult begrijpen wat ik bedoel.

Helaas is het materiaal kwalitatief (nog) niet consistent genoeg om te spreken van een echt goede plaat. Als dat bij een volgende album verholpen kan worden en er iets meer structuur en minder bombast in de songs gestopt kan worden heeft Heavenqueen zeker de mogelijkheden om uit te groeien tot een vaste waarde binnen de scene. Desalniettemin kunnen we zeker spreken van een erg verdienstelijk debuut.